Belasting Terugvragen

Welke ondernemer wil dat nu niet? Belasting terugvragen; dat vindt iedereen leuk. Niemand – en zeker u als ondernemer – wil meer betalen dan nodig is. De vraag is echter hoe je dat doet. En hoever kun je gaan? Wat zijn de mogelijkheden die de wet in uw specifieke situatie biedt? Wat zijn de kansen en de bedreigingen? Wat is het beste voor uw onderneming?

De belastingadviseurs van BDS zijn er om u bij te staan met wijsheid, deskundigheid en betrokkenheid.

Investeringsaftrek

Vanzelfsprekend zullen wij er bij uw belastingaangifte naar streven om u zo min mogelijk belasting te laten betalen, of om zoveel mogelijk belasting terug te vragen.

Of het nu gaat om BTW, inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting, u kùnt belasting terugvragen als u investeert in de toekomst van uw bedrijf. Dat is misschien een open deur, maar de diverse regelingen op het gebied van investeringsaftrek zijn niet voor niets in het leven geroepen. Denk hierbij aan onder meer:
• de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek,
• de energie-investeringsaftrek en
• de milieu-investeringsaftrek.

Uiteraard zal BDS met u de opties bespreken die in uw situatie het meeste belastingvoordeel kunnen opleveren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Daarnaast is maatschappelijk verantwoord ondernemen natuurlijk ook een belangrijke zaak. Ook op dit gebied liggen kansen voor u om belasting terug te vragen. De reeds genoemde energie- en milieu-investeringsaftrek zijn natuurlijk een paar van deze aspecten. Aandacht voor het milieu wordt immers door de overheid beloond.

Maar ook de zogeheten sociaalethische en de ‘groene beleggingen’ komen – bij de inkomstenbelasting – om de hoek kijken.

Hoe gaan wij voor u de belasting terugvragen?

BDS is uw betrouwbare partner als het gaat om fiscale aangelegenheden. Wij zullen samen met u uw bedrijfssituatie onder de loep nemen. Onze vakkundige adviezen leveren wij u op maat. Adviezen die gericht zijn op een zo efficiënt en effectief mogelijke bedrijfsvoering. Binnen die efficiencyslag zal het terugvragen van belastinggeld vanzelfsprekend zijn plaats hebben.

Natuurlijk houden wij onze kennis up-to-date. Op basis daarvan adviseren wij u om bepaalde uitgaven wel of juist niet (nu) te doen. Denk bijvoorbeeld aan de wisselende regelingen m.b.t. het willekeurig afschrijven op uw bedrijfsmiddelen.

Kortom, belasting terugvragen is één van onze specialiteiten. BDS Fiscale & Financiële Adviseurs staat u als deskundige partner met raad en daad bij, zeker als de blauwe envelop weer in uw (digitale) postbus binnenkomt.

Wij nodigen u graag uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Dit kan niet alleen via het contactformulier, maar vanzelfsprekend ook telefonisch op 030-6013437. Wij kunnen dan in een persoonlijk gesprek samen onderzoeken hoe wij u van dienst kunnen zijn.