Ondernemen zonder belastingadviseur?

Ondernemen zonder belastingadviseur is als autorijden zonder stuurwiel.

Belastingadviseur als stuurwiel in uw onderneming

Belastingadviseur als stuurwiel in uw onderneming

Als ondernemer moet u op heel veel dingen letten. U maakt een routebeschrijving – een ondernemingsplan en een begroting – om de weg naar het doel van uw onderneming in kaart te brengen. U kruipt achter het stuur en begint met de activiteiten van uw onderneming. U rijdt van A naar B en neemt af en toe wat zijwegen om de kansen die daar liggen te onderzoeken en te benutten. En uiteindelijk bereikt u dan uw bestemming.

Wat gebeurt er als u ontdekt, dat het stuurwiel ontbreekt? Komt u dan eenvoudig op de plaats van uw bestemming aan? Ik denk het niet! Het stuurwiel is een essentieel onderdeel van uw auto. Zo is ook gedegen belastingadvies.

Uw onderneming beweegt zich ook van A naar B. Op een dag bent u uw onderneming gestart. Inmiddels bent u een tijdje onderweg en hebt u de smaak en de ‘Schwung’ van het ondernemen te pakken. U hebt te maken met wegenbelasting (om even in de beeldspraak te blijven…). Uw aangiften voor de BTW en de Inkomsten- of Vennootschapsbelasting zijn immers kruispunten, die u regelmatig oversteekt.

Belastingadviseur bewaakt de kruisingen

Soms vraagt u zich onderweg af wat de beste manier was geweest om zo’n kruispunt over te steken. Hoe u zoveel mogelijk belastinggeld terug kunt krijgen. Om daar zekerheid over te krijgen, hebt u informatie van een specialist nodig. Een belastingadviseur, die de weg continu in de gaten houdt. Een adviseur, die u bijstuurt waar nodig.

Uw belastingadviseur kent de belastingwetten. Hij of zij is uw betrokken, vertrouwde sparringpartner in het ondernemen. Uw fiscaal deskundige adviseur houdt de fiscale ontwikkeling nauwlettend voor u in de gaten. U kunt op de weg letten, terwijl uw belastingadviseur als een soort cruise control de fiscale kruisingen bewaakt.

Wel of geen belastingadviseur?

Gezien de grote invloed van de belastingen op het reilen en zeilen van uw onderneming, is samenwerking met een goede belastingadviseur onontbeerlijk.

Belastingvraagstukken hebben een dermate grote impact op de positie van uw bedrijf, dat u bij het ondernemen zonder een goede belastingadviseur ervoor kan zorgen dat u belastingvoordelen misloopt of risico loopt op aanslagen die voorkomen hadden kunnen worden.

De fiscale adviseurs van BDS hebben een actief beleid, hetgeen betekent dat wij steeds van de laatste fiscale ontwikkelingen op de hoogte zijn en die met gegarandeerd maximale voordeel toepassen op uw situatie. Daarmee bieden wij u niet alleen goed advies, maar ook de rust dat uw fiscale zaken goed in orde zijn en blijven.

Vanuit onze kantoren in Capelle aan den IJssel, Nieuwegein en Amsterdam staan wij u uiteraard graag terzijde om uw fiscale vraagstukken het hoofd te bieden.

Nieuws

  • Advies Erfbelasting Financieringen Inkomstenbelasting Loonbelasting Omzetbelasting Oudedagsvoorzieningen Vennootschapsbelasting