Ondernemen in Capelle aan den IJssel

Het klimaat om te ondernemen in Capelle aan den IJssel is gunstig. Door de gunstige ligging dichtbij Rotterdam en bedrijfsgebieden aan de snelwegen kiezen veel internationale organisaties om zich in Capelle te vestigen. Ook voor het MKB zijn er diverse mogelijkheden om uw onderneming te starten.

Wapen van Capelle aan den IJssel

Wapen van Capelle aan den IJssel

Wat moet u doen wanneer u een goed idee heeft en waar moet u beginnen? Wij zetten het hier voor u op een rij.

In het kort:

 • Wanneer moet ik mij inschrijven?
 • Hoe en waar kan ik mij als ondernemer inschrijven?
 • Hoe zit het met vergunningen en subsidies?
 • Hoe vind ik een passende huisvesting voor mijn onderneming?

Hoe u zich als ondernemer inschrijft bij de KvK

Om u als ondernemer te kunnen inschrijven, dient u eerst te bepalen of u een onderneming heeft. Is dat zo, dan kunt u zich als volgt bij de KvK inschrijven:

Stap 1.

Bepaal de rechtsvorm van uw onderneming. Ga hier zorgvuldig mee om en bespreek dit met een ervaren adviseur. De keuze voor de rechtsvorm kan namelijk vergaande gevolgen hebben voor de toekomst van uw onderneming.

Wanneer u heeft bepaald in welke rechtsvorm u wilt ondernemen, vult u het juiste digitale formulier in op de website van de Kamer van Koophandel. U heeft de keuze tussen de volgende formulieren:

Het oprichten van een BV dient via de notaris plaats te vinden.

Stap 2.

Wanneer u via bovenstaande formulieren heeft ingevuld en verzonden, zijn uw gegevens bekend bij de Kamer van Koophandel. Om uw inschrijving compleet te maken, dient u een afspraak te maken bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam. Hier wordt gecontroleerd of u een onderneming heeft en ontvangt u belangrijke gegevens, zoals een BTW-nummer indien u dat nodig heeft.

Het adres van de Kamer van Koophandel in Rotterdam is:

Blaak 40
3011 TA Rotterdam

U dient een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en € 50,- inschrijfgeld (via pin te betalen).

 

Vergunningen en subsidies in Capelle aan den IJssel

Om bepaalde typen ondernemingen te kunnen drijven, moet u in het bezit zijn van een vergunning. Deze vraagt u aan bij de Gemeente Capelle aan den IJssel.

Bedrijven in de horeca, ambulante markt of in de makelaardij dienen de juiste vergunningen aan te vragen bij de gemeente Capelle aan den IJssel. Voor de vraag of u ook een vergunning nodig heeft, kunt u terecht bij het Ondernemersloket, of u kunt direct contact opnemen met een van de contactpersonen voor ondernemers in Capelle aan den IJssel: https://secure.capelleaandenijssel.nl/ondernemen/contact_3339/

Vaak weten ondernemers niet dat ze in aanmerking komen voor bepaalde subsidies. De ervaren adviseurs van BDS Fiscale & Financiële Adviseurs helpen u graag op weg. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het telefoonnummer 010 286 1360.

 

Bedrijfshuisvesting in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel biedt ondernemers diverse mogelijkheden voor vestiging. Daarbij kunt u denken aan een van de dertien winkelcentra, waarvan de belangrijkste zijn:

 • De Koperwiek
  In het stadscentrum van Capelle aan den IJssel en goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer. In De Koperwiek zijn zo’n 100 winkels aanwezig. Gunstig is daarbij ook dat parkeerplaatsen gratis zijn. In de komende periode zal De Koperwiek verder worden uitgebreid. Meer informatie over huren treft u op de website van De Koperwiek.
 • De Terp
  In De Terp zijn circa 30 winkels gevestigd. Het winkelcentrum is uitstekend bereikbaar via metrohalte De Terp en beschikt over gratis parkeergelegenheid.
 • Woonboulevard Capelle
  Ook bekend als CapelleXL. Hier treft u zo’n 30 woonwinkels met gratis parkeergelegenheid. Voor meer informatie over huisvesting kunt u contact opnemen met het secretariaat op het telefoonnummer 010-4584015.

Naast bovenstaande locaties, kunt u zich Capelle aan den IJssel ook huisvesten in een van de andere winkelcentra: Buurtsteunpunt Schermerhoek, Wijkwinkelcentrum De Scholver (20 winkels), Buurtsteunpunt Maria Daneelserf, Buurtsteunpunt Capelle-West, Buurtwinkelcentrum Schenkel (voorheen: De Luifel), Buurtsteunpunt De Wingerd en Winkelcentrum ’s-Gravenland (10 winkels).

Ook in bedrijfs- en kantoorpanden in Capelle aan den IJssel heeft u uitgebreide keuze. Veel van de kantoorpanden zijn ook goed zichtbaar vanuit de snelwegen A20 en A16. U kunt daarbij denken aan:

 • Capelle Trade Centre:
  Hier zijn 51 zeer grote en kleine bedrijven gevestigd op een bedrijfsterrein van circa 10 hectare. Perfect bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer. Voor informatie over Capelle Trade Centre, kunt u kijken op hun website.
 • Hoofdweg
  Het grootste bedrijventerrein in Capelle aan den IJssel, met 54 hectare, biedt werkgelegenheid aan meer dan 8000 mensen en huisvest 325 bedrijven.
 • Rivium
  Een prestigieuze plek waar multinationals en kleinere kantoren zich huisvesten. Hier werken totaal circa 8600 mensen in 225 bedrijven.

Naast deze locaties biedt Capelle aan den IJssel gelegenheid voor bedrijven en kantoren om zich te vestigen in onder meer: Capelle-West, De Mient, Fascinatio, Rhijnspoor en Wormerhoek.

 

BDS Fiscale & Financiële Adviseurs Capelle aan den IJssel is gevestigd aan de Barbizonlaan 70, 2908 ME. Wij helpen u graag op weg naar een succesvolle onderneming in deze stad. Neem daarom snel contact met ons op via het telefoonnummer 010 286 1360.

 

Bronnen:

 

Nieuws

 • Advies Erfbelasting Financieringen Inkomstenbelasting Loonbelasting Omzetbelasting Oudedagsvoorzieningen Vennootschapsbelasting