Ondernemen in Nieuwegein

BDS is er ook voor ondernemers en particulieren in Nieuwegein, Utrecht en (wijde) omgeving. Om u op weg te helpen met ondernemen in Nieuwegein, bieden wij u een hulp wanneer u uw bedrijf wilt vestigen in deze groeistad.

Vragen die wij zullen beantwoorden zijn:

 • Hoe schrijf ik mij in als ondernemer in Nieuwegein?
 • Waar moet ik als ondernemer in Nieuwegein beginnen?
 • Hoe helpt de gemeente Nieuwegein u als ondernemer?

Ondernemen in Nieuwegein?

Het Wapen van Nieuwegein

Het Wapen van Nieuwegein

Gefeliciteerd met de beslissing om ondernemer te worden in Nieuwegein. U heeft een goed idee en u wilt dit idee aan de markt brengen. Hoe gaat u nu verder?

Allereerst is het een goed idee om uw plan door te spreken met een goede fiscale en financiële adviseur. Dit kan u behoeden voor misstappen en de onnodige kosten die deze misstappen met zich meebrengen. Laat zich daarom goed adviseren!

Zo begint u over het algemeen een eigen onderneming in Nieuwegein:

1. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel vereist minimaal dat er sprake is van een onderneming voordat u zich inschrijft. U heeft een onderneming wanneer u:

 • diensten of goederen levert (het gaat hier om het product dat uw klant ontvangt)
 • tegen een beloning (meestal geld)
 • en dit doet in het economische verkeer (wanneer u bijvoorbeeld concurrentie treedt met anderen)
 • u levert aan meerdere klanten (het moet verschillen van een arbeidsrelatie)
 • u bepaalt hoe en wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd (in samenspraak met uw klant, maar u bent degene die hier uiteindelijk over beslist).

Wanneer u voldoet aan bovenstaande vereisten, kunt u zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel in Utrecht.

U doet dit door ten eerste het volgende formulier via het internet in te vullen, zodat uw gegevens reeds bekend zijn bij de KvK. Vul het juiste formulier in dat past bij de rechtsvorm van uw onderneming:

LET OP: Het kiezen van een rechtsvorm kan grote fiscale, financiële en juridische gevolgen hebben voor de toekomst van uw onderneming. De experts van BDS Fiscale & Financiële Adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste rechtsvorm. Bel ons op het telefoonnummer 030 601 3437 voor een vrijblijvende afspraak.

Ten tweede dient u zich te melden bij de Kamer van Koophandel Utrecht. Daarbij neemt u een geldig legitimatiebewijs mee en €50,- inschrijfgeld (via pin te voldoen). Wanneer de KvK heeft gecontroleerd of inderdaad sprake is van een onderneming, dan wordt u ingeschreven!

 

2. Huisvesting van uw onderneming

Veel ondernemers starten vanuit de huiskamer, maar dit is niet altijd een optie. Vaak zult u op zoek gaan naar een commerciële of industriële ruimte van waaruit u uw onderneming kunt drijven.

Nieuwegein biedt u qua locatie voor bedrijfsruimtes verschillende mogelijkheden.

Een goede start is daarbij de website van funda. Klik op de volgende link om bedrijfsruimten te zoeken in Nieuwegein: http://www.fundainbusiness.nl/kantoor/nieuwegein/

Belangrijke locaties in Nieuwegein waar u fijn kunt ondernemen zijn:

 • De binnenstad van Nieuwegein. De gemeente Nieuwegein heeft dit gebied hoog in het vaandel, waardoor het steeds volop in ontwikkeling staat. Indien u op zoek bent naar een bedrijfsruimte in de binnenstad, kunt meer informatie ontvangen via de website van NieuwNieuwegein: http://www.nieuwnieuwegein.nl/sjablonen/201/infotype/webpage/view.asp?objectID=15194
 • Bedrijvenpark Het Klooster. De bedrijfsruimtes hier variëren van 1.000m2 tot 60.000m2. Bedrijvenpark Het Klooster is uitermate geschikt voor bedrijven op het gebied van transport, distributie, opslag en overslag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Gemeente Nieuwegein, via het telefoonnummer 030 607 1454 of via email: a.verbeek@nieuwegein.nl .

 

3. Vergunningen in Nieuwegein

Voor sommige typen ondernemingen heeft u een vergunning nodig. Dit is onder meer het geval wanneer u in de horeca onderneemt of wanneer u watergerelateerde activiteiten uitvoert.

Voor meer informatie over het aanvragen van vergunningen in Nieuwegein of voor het antwoord op de vraag óf u een vergunning nodig heeft, kunt u contact opnemen met het Omgevingsloket Nieuwegein: omgevingsloket@nieuwegein.nl

 

Bronnen:

 

Nieuws

 • Advies Erfbelasting Financieringen Inkomstenbelasting Loonbelasting Omzetbelasting Oudedagsvoorzieningen Vennootschapsbelasting