19 september is het weer zover: Prinsjesdag 2017

De Prinsjesdag 2017 komt er aan. Elke derde dinsdag van september is het Prinsjesdag. Dit jaar, op 19 september 2017. Dit is een feestelijke opening van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal (de Eerste en Tweede Kamer). Op de Prinsjesdag wordt de troonrede uitgesproken door het staatshoofd in de Staten-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden. Het Belastingplan 2018 en de Miljoenennota 2018 worden dan gepresenteerd.

Het programma tijdens Prinsjesdag ziet er als volgt uit:

In de loop van de ochtend worden de Rijksbegroting en de Miljoenennota afgerond, zodat er een oranje strik omheen kan en in het koffertje gestopt kan worden. Om 13.00 uur gaan Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima met de koets van het Paleis Noordeinde naar het Binnenhof. In de Ridderzaal zal de Koning de Troonrede uitspreken. De Troonrede bevat het regeringsbeleid met de belangrijkste plannen voor het komend jaar. Nadat de Troonrede heeft plaatsgevonden, vertrekt de koninklijke stoet naar het Paleis Noordeinde. Daar vindt dan de balkonscène plaats. Aan het einde van de Prinsjesdag biedt de Minister van Financiën het koffertje met daarin de Rijksbegroting en de Miljoenennota aan de Tweede Kamer aan.

Als de Prinsjesdag officieel voorbij is, zal BDS Fiscale & Financiële Adviseurs voor u een samenvatting van de Prinsjesdag 2017 publiceren.